Διαμέρισμα 134 τ.μ. 6ου οροφου (ρετιρέ) με parking και αποθήκη Διαμέρισμα 134 τ.μ. 6ου οροφου (ρετιρέ) με parking και αποθήκη

Πρόκειται για ένα οροφοδιαμέρισμα στον έκτο όροφο,με ενιαίο χώρο για σαλόνι και κουζίνα, άνετο υπνοδωμάτιο (master bedroom) με ιδιωτικό μπάνιο, δύο παιδικά δωμάτια και μπάνιο με ξεχωριστό χώρο για πλυντήριο και στεγνωτήριο. Το κτίριο που ανήκει το διαμέρισμα αναπτύσσεται σε έξι ορόφους με δύο κατοικίες ανά όροφο, στους πρώτους τρεις ορόφους και στους τρεις τελευταίους με οροφοδιαμερίσματα. Στην κατασκευή του κτιρίου έχει ληφθεί υπόψιν η κατάταξη του σε κορυφαία ενεργειακή κλάση με χρήση ανάλογων υλικών Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Αγίου Αυξεντίου 6, σε γειτνίαση με τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και σε μικρή απόσταση από το παραλιακό μέτωπο της Κρήνης.

 • Κατάσταση έργου: Oλοκληρώθηκε
 • Όροφος: 6ος
 • Περιοχή: Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
 • Επιφάνεια διαμερίσματος : 134 τ.μ.

Περιγραφή κτιρίου:

Το κτίριο βρίσκεται σε αστική περιοχή,  σε κεντρικό σημείο της Καλαμαριάς, με νοτιοδυτικό προσανατολισμό. Η μελέτη κατασκευής υιοθετεί σύγχρονες σχεδιαστικές γραμμές, αξιοποιώντας στο μέγιστο το διαθέσιμο χώρο, δίνοντας έμφαση στην άνεση και τη λειτουργικότητα. Επιλέχθηκαν μεγάλα ανοίγματα για επαρκή φωτισμό και αερισμό με μεγάλους εξώστες, προσβάσιμους από κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός έγινε με στόχο την κατάταξη του κτιρίου σε κορυφαία ενεργειακή κλάση. Εγκαταστάθηκαν ατομικοί λέβητες φυσικού αερίου (θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης), ενεργειακά τζάκια, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες και τοποθετήθηκε θερμομονωτικό κέλυφος σε όλο τον όγκο του κτιρίου για την ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών.

Πρόκειται για ένα κτίριο με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κανόνες της αστικής δόμησης στην περιοχή, με διάθεση να προσφέρει μία ποιοτική κατοίκηση στους ενοίκους, στο όμορφο περιβάλλον της τοποθεσίας αυτής.

Τοποθεσία:

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Αγίου Αυξεντίου στην Κρήνη, κοντά σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες και χώρους αθλητισμού, καθώς και σε εμπορικούς δρόμους της περιοχής. Είναι κοντά στο παραλιακό μέτωπο  και εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιο.

Χαρακτηριστικά:

Με την είσοδο στο διαμέρισμα ο ένοικος έρχεται σε επαφή με έναν άνετο ενιαίο χώρο για καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα.  Ακολουθούν ένα υπνοδωμάτιο  (master bedroom) με ιδιωτικό μπάνιο. Υπολογίζοντας τις ανάγκες μίας οικογένειας, το διαμέρισμα διαθέτει δύο παιδικές κρεβατοκάμαρες και μπάνιο με ξεχωριστό χώρο για πλυντήριο και στεγνωτήριο.

Η λειτουργικότητα έρχεται να ολοκληρωθεί με την αισθητική επιμέλεια των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών δίνοντας ένα επιμελημένο αποτέλεσμα. Διαθέτει εσωτερικά κουφώματα σε ξύλινες αποχρώσεις (με επιλογή του αγοραστή), ξύλινα δάπεδα στα υπνοδωμάτια, κουφώματα εξωτερικά αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλό ενεργειακό υαλοπίνακα. Επιπλέον έχει πόρτα θωρακισμένη, επένδυσης ξύλου laminate με κλειδαριά securemme με μικρό κλειδί ασφαλείας και defender. Η πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας γίνεται από όλα τα δωμάτια, κάτι που προέκυψε και από την ανάγκη για σχεδιασμό ισάξιων δωματίων με αερισμό και φυσικό φως.

Στο λειτουργικό εξοπλισμό προστίθεται μία έγχρωμη θυροτηλεόραση, προεγκτάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, δορυφορική κεραία και πρίζες δικτύου internet σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος. Ένα κλειστό κύκλωμα καμερών σε όλο το κτίριο με θέσεις εγκατάστασης το parking και την είσοδο της πολυκατοικίας προσφέρει αίσθηση ασφάλειας στους ενοίκους, μέσω κλειστού κυκλώματος καμερών με δυνατότητα καταγραφής.

Το ακίνητο συνοδεύεται από διπλό χώρο στάθμευσης στην πυλωτή και μία αποθήκη (15 τ.μ.) στον υπόγειο χώρο του κτιρίου, με πρόσβαση μεσω του ανελκυστήρα.

Χαρακτηριστικά:

 • Ενιαίος χώρος 43 τ.μ. με σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και ενεργειακό τζάκι
 • Ανοίγματα από σαλόνι και τραπεζαρία σε βεράντα 26 τ.μ. νοτιοδυτικού προσανατολισμού.
 • Φυσικό φως σε όλα τα δωμάτια
 • Ατομικός λέβητας φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης
 • Προεγκατάσταση κλιματισμού και συναγερμού
 • Εξωτερική μόνωση – θερμοπρόσοψη (κέλυφος) πάχους 7cm
 • Τζάκι
 • Κουφώματα
 • Δυνατότητα επιλογής υλικών επένδυσης δαπέδων και εγκατάσταση ντουλαπών και επίπλων κουζίνας κατά παραγγελία

Kατεβάστε την κάτοψη σε pdf

Κάτοψη 6ου ορόφου_Αγ.Αυξεντίου 6.pdf

1. Σαλόνι 1
1. Σαλόνι 2
1. Σαλόνι 3
1. Σαλόνι 4
Mg 0003
Mg 9900 Xk
1. Σαλόνι 5
Mg 9948
2. Υπνοδωμάτιο 1.1
2. Υπνοδωμάτιο 1.2
Mg 0027
3. Λουτρό 2
3. Λουτρό 3
Mg 0053
2. Υπνοδωμάτιο 2.2
2. Υπνοδωμάτιο 2.1
4. Σαλοκουζίνα 1
4. Σαλοκουζίνα 3
4. Σαλοκουζίνα 7
4. Σαλοκουζίνα 6
Mg 9982
4. Σαλοκουζίνα 5
Mg 9978
4. Σαλοκουζίνα 4
5. Master Bedrom 1
Mg 9879
Mg 9944
Mg 9878
Mg 9709
Mg 9871
5. Master Bedrom 2
Mg 9937
5. Master Bedrom 3
Διαμέρισμα 6ου ορόφου Ι 134 τ.μ. Ι Καλαμαριά
Διαμέρισμα 6ου ορόφου Ι 134 τ.μ. Ι Καλαμαριά
Διαμέρισμα 6ου ορόφου Ι 134 τ.μ. Ι Καλαμαριά

Related Project