ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Ανακαινισμένο διαμέρισμα 75 τ.μ.,  2ου ορόφου με ενιαίο χώρο κουζίνας, καθιστικού και τραπεζαρίας, λουτρό, δυο υπνοδωμάτια και δυο εξώστες –  που βρίσκεται σε μια αστική πολυκατοικία της δεκαετίας του ’70. Οι εργασίες ανακαίνισης περιελάμβαναν την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου, όλα τα ανοίγματα αντικαταστάθηκαν με νέα κουφώματα θερμοδιακοπής, με ενεργειακούς υαλοπίνακες και νέες ηλεκτρολογικές – υδραυλικές εγκαταστάσεις.

  • Ολοκλήρωση: Νοέμβριος 2018
  • 'Οροφος: 2ος
  • Περιοχή: Ανάληψη, Θεσσαλονίκη
  • Επιφάνεια διαμερίσματος: 75 τ.μ.

Περιγραφή:

Το εν λόγω διαμέρισμα βρίσκεται στον 2ο όροφο μιας αστικής πολυκατοικίας του 1970 στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ήσυχη περιοχή με κύρια χρήση την κατοικία, αλλά και με πολλά εμπορικά καταστήματα, πολύ κοντά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αλλά και σε άμεση γειτνίαση με κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Μπότσαρη και η Βασιλίσσης Όλγας.

Ο χώρος είναι σχεδιασμένος σε open plan διάταξη και είναι ιδιαίτερα ευχάριστος, καθώς υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα με εξώστες τόσο στο καθιστικό όσο και στην κουζίνα. Και στα δυο υπνοδωμάτια υπάρχουν εντοιχισμένες ντουλάπες και χώρος για διπλό κρεβάτι με κομοδίνα, ενώ διαθέτουν μεγάλα ανοίγματα με πρόσβαση σε εξώστες. Στο λουτρό υπάρχει μια άνετη ντουζιέρα, εντοιχισμένη λεκάνη τουαλέτας και ειδική κατασκευή πάνω από αυτήν για αποθηκευτικό χώρο, επιπλέον από το έπιπλο του νιπτήρα. Παράλληλα, στο χωλ σχεδιάστηκε ειδική κατασκευή για εντοιχισμό του πλυντηρίου, ενώ πίσω από αυτό, δημιουργήθηκε ειδική ξύλινη κατασκευή ως διακοσμητική γωνιά από την πλευρά του καθιστικού.

Στο χώρο καθιστικού – τραπεζαρίας τα δάπεδο από ξύλινο παρκέ σε ψαροκόκκαλο διατηρήθηκε και συντηρήθηκε, διαχωρίζοντάς το από το χώρο της κουζίνας. Αντίστοιχα, στα υπνοδωμάτια τοποθετήθηκαν πλακάκια σε ύφος ξύλου, ενώ στο χώρο της κουζίνας και του διαδρόμου  πλακάκια σε ύφος λευκού μαρμάρου. Η αρμονική σύνθεση των χρωμάτων και υλικών συνιστά έναν χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Οι εργασίες ανακαίνισης περιλάμβαναν την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου. Όλα τα ανοίγματα αντικαταστάθηκαν με νέα κουφώματα θερμοδιακοπής, με ενεργειακούς υαλοπίνακες και νέες ηλεκτρολογικές – υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Aleksandreias 3 03
Aleksandreias 3 02
Aleksandreias 3 01
Aleksandreias 3 05
Aleksandreias 3 04
Aleksandreias 3 06
Aleksandreias 3 07
Aleksandreias 3 08
Aleksandreias 3 09
Aleksandreias 3 10
Aleksandreias 3 11
Aleksandreias 3 12
Aleksandreias 3 13
Aleksandreias 3 14
Aleksandreias 3 15
Aleksandreias 3 16
Aleksandreias 3 17
Aleksandreias 3 18
Aleksandreias 3 19

Related Project