Τα έργα μας

Ανακαίνιση διαμερίσματος | 85 τ.μ. | Βασιλίσσης ‘Oλγας

nikos on October 12, 2018

Το εν λόγω διαμέρισμα βρίσκεται στον 4ο όροφο μιας αστικής πολυκατοικίας του 1970, στην περιοχή της Ανάληψης, κοντά στην οδό Πέτρου Συνδίκα και σε μικρή απόσταση από τον κήπο του νερού στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Παρότι βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, πρόκειται για πολύ ήσυχη γειτονιά, καθώς η είσοδος του διαμερίσματος γίνεται μέσω ενός πεζοδρόμου – σε εσοχή – επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας.

Η προϋπάρχουσα διάταξη των χώρων άλλαξε προκειμένου να γίνει σαφής διάκριση μεταξύ κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων. Ο νέος σχεδιασμός της κάτοψης αποφασίστηκε με γνώμονα να ικανοποιεί ένα σύγχρονο μοντέλο αστικής κατοίκησης. Το διαμέρισμα – συνολικής επιφάνειας 85 τ.μ. – αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο κουζίνας, τραπεζαρίας και σαλονιού σε open plan διάταξη, δυο υπνοδωμάτια (εκ των οποίων το ένα masterbedroom), ένα ευρύχωρο λουτρό και ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή για πλυντήριο – στεγνωτήριο στο χωλ , δεξιά της εισόδου. Τα υπνοδωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι του διαμερίσματος είναι ιδιαίτερα ευήλιοι και ευάεροι, καθώς βλέπουν σε ένα μεγάλο ενιαίο εξώστη.

Εισερχόμενοι στο διαμέρισμα, αριστερά της εισόδου, ξεχωρίζει οπτικά ο χώρος της ανοιχτής κουζίνας – σχήματος “Π” – με χώρο πάσου και μαγειρέματος, σε άμεση επικοινωνία με το καθιστικό, αλλά συγχρόνως διαφοροποιείται από αυτό χάριν στον έντονο χρωματισμό που την πλαισιώνει. Παράλληλα, τα custom made έπιπλα συνδυάζονται αρμονικά με τα χρησιμοποιούμενα υλικά με υφή ξύλου και μαρμάρου, καθώς και τις μεταλλικές λεπτομέρειες, ενώ η επιλογή των γεωμετρικών φωτιστικών βιομηχανικού χαρακτήρα ολοκληρώνει αισθητικά μια πρόταση πιο σύγχρονης κατοίκησης.

Στη ζώνη διανυκτέρευσης στο πισω μέρος του διαμερίσματος, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης διπλών κρεβατιών στα υπνοδωμάτια, ενώ οι custom made αποθηκευτικοί χώροι συνδυάζονται με τους προβλεπόμενους χώρους προσωπικής περιποίησης.

Σε όλους τους χώρους κατασκευάστηκαν νέες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές εγκαταστάσεις ενώ στα υπνοδωμάτια  δημιουργήθηκαν νέοι αποθηκευτικοί χώροι, εξυπηρετώντας τις ανάγκες λειτουργικότητας του διαμερίσματος.

Mg 9879
Mg 9875
Mg 9938
Mg 9799
Mg 9795
Mg 9726
Mg 9712i (large)
Mg 9949
Mg 9734
Mg 9757
Mg 9962
Mg 9895
Mg 9817
Mg 9820
Mg 9823
Mg 9828
Mg 9840
Mg 9985
Mg 9981
Mg 9860
Mg 9975
Mg 9929
Mg 9856
Katopsi

Related Project

0 comments
Post a comment