Μη κατηγοριοποιημένο

Aνακαίνιση διαμερίσματος | 95 τ.μ. | Βασιλέως Γεωργίου

nikos on July 12, 2018

Περιγραφή:

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια τυπική πολυκατοικία της δεκαετίας του 1990, στο κέντρο της πόλης και αναπτύσσεται στον πρώτο όροφο. Στόχος της ανακαίνισης ήταν να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, μοντέρνο περιβάλλον που θα μπορεί να καλύψει τις νέες ανάγκες ενός ιδιοκτήτη.

Το διαμέρισμα διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας, ένα μπάνιο, μία αποθήκη και ένα μεγάλο εξώστη. Η κουζίνα και το σαλόνι σχεδιάστηκαν σε open plan διάταξη, σε ένα ευρύχωρο, ενιαίο και φωτεινό χώρο. Ο σχεδιασμός αυτός προσφέρει ελευθερία κίνησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ του χώρου προετοιμασίας του φαγητού και της εστίασης των ενοίκων. Δίπλα στην κουζίνα, δημιουργήθηκε μια αποθήκη ως χώρος αποθήκευσης καθώς και εγκατάστασης πλυντηρίου και στεγνωτήριου.

Στα υπνοδωμάτια έχουν σχεδιαστεί εντοιχισμένες ντουλάπες και χώρος για διπλό κρεβάτι με κομοδίνα. Στο master bedroom υπήρχε μία εσοχή, στην οποία δημιουργήθηκε μία λιτή κατασκευή από ξύλο, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο ή χώρος προσωπικής περιποίησης. Στο χώρο του μπάνιου κατασκευάστηκαν ειδικές κατασκευές για επικαθήμενο νιπτήρα, εντοιχισμένα είδη υγιεινής και μία άνετη ντουζιέρα.

Τα δάπεδα διατηρήθηκαν και συντηρήθηκαν από εξειδικευμένους τεχνίτες. Στο χώρο των υπνοδωματίων υπάρχει ξύλινο παρκέ από καστανιά και στους κοινόχρηστους χώρους του διαμερίσματος λευκό μάρμαρο.  Μόνο στο χώρο του μπάνιου αποξηλώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από νέες επενδύνεις που έρχονται σε μία πλήρη αισθητική συνέχεια με τους υπολοιπους χώρους του διαμερίσματος.

Η αρμονική σύνθεση των χρωμάτων και υλικών συνιστά έναν χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Σε αυτό φυσικά συμβάλλει και το άπλετο φως που εισέρχεται στο διαμέρισμα, καθώς η μεγάλη όψη του διαμερίσματος στο δρόμο έχει ανεμπόδιστη θέα.

Οι εργασίες ανακαίνισης περιλάμβαναν την ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου, συνεπώς, όλα τα ανοίγματα αντικαταστάθηκαν με νέα κουφώματα θερμοδιακοπής, με ενεργειακούς υαλοπίνακες και νέες ηλεκτρολογικές – υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Κατεβάστε την κάτοψη σε pdf

Κάτοψη_ 95τ.μ._Bασ. Γεωργίου

0 comments
Post a comment